26. april 2013

Matbørsen

Da Mannen og Mor i Huset endelig fikk en velfortjent ledig, (nesten) ungefri dag for en tid tilbake, tok vi en tur til byen; sola varmet fra skyfri himmel, fuglene kvittret og roen senket seg. Lunsjen ble inntatt på Baker Brun, og etter å ha studert bylivet en stund gikk vi på Matbørsen. Det er et flott lokale i Bergen sentrum som så absolutt bør besøkes, om ikke annet enn for å se de flotte freskomaleriene (se historikk nederst). Det er flere resturanter å velge mellom og du kan få mat fra flere kanter av verden. Vi endte opp med en god kopp te for å varme kroppen og et kakestykke for kosen sin del.
Da vi kun skulle ha noe som varmet i kroppen og som smakte søtt, satte vi oss ned her:
 
 

HISTORIE
Bergen Børs ble oppført på Vågsallmenningen av arkitekt Franz Wilhelm Schiertz i 1862. Den ble ombygd i 1890-93 etter en arkitektkonkurranse der vinneren var Arkitekt L. Solberg, og arkitekt Peter Bilx ble ansatt som «bygningskonduktør»
Børshallen ble dekorert med freskomalerier i perioden 1918- 1923 av Axel Revold og fikk navnet Frescohallen, og maleriene blir sett på som et gjennombudd for freskoteknikken i Norge.

Børsen, som bl opprettet i 1789, holdt i de første årene til i et skur på Bryggen som var oppført for dette formålet. På slutten av 1850-årene kom det fart i planene om å oppføre en egen bygning. 17.oktober 1862 ble det første møtet holdt i den nye bygningen.

1 kommentar:

  1. Det er viktig å kose seg i hverdagen. Tida er viktig :) Go helg :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...