11. mai 2013

Sandnes Kamgarn Spinneri/Hjelp...

I påsken var jeg så heldig å få en eske med diverse sy- og strikkemønstre etter min farmor. Hun jobbet som sydame blant annet på 30-40 tallet. Flere av strikkemønstrene kommer fra Sandnes Kamgarn Spinneri som ble grunnlagt i 1906 av Mr. Walter Rof. I 1975 inngikk de et samarbeid med Sandnes Uldvarefabrik for senere å bli slått sammen. Dette ble en suksess og de ble markedsledende i Norge. De eksporterte garn til Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Japan. I 1999 ble de slått sammen med Svanedal og i 2006 skiftet de navn til SandnesGarn AS - som sikkert flere av dere kjenner til :)

 Jeg synes det er både gøy og interessant med gamle oppskrifter og litt historikk; gulnede ark, lukten av gammelt papir, gammeltmodig språk og ikke minst illustrasjonene:
Moren min sier at...
Hva med Najade garn til badedrakten??? Jeg kan ikke tenke meg noe værre enn en strikket badedrakt - tenk hvor tung den må bli i våt tilstand...
 
Er det noen der ute som kjenner til garntypene fra Sandnes Kamgarn Spinneri? Tenker å prøve meg på et par av oppskriftene på sikt, men er usikker på pinnetykkelse og garnkvalitet da det ikke kommer klart fram av oppskriftene.
Mer fra "Esken med det rare i" kommer i senere innlegg

5 kommentarer:

 1. Helt enig - det er så koselig med slike gamle oppskrifter. Nei, badedrakt frister ikke :) Er jo ikke så flink til å strikke, så jeg kan nok ikke bidra til noe hjelp med garntypene :)

  SvarSlett
 2. Så gøy!
  Synes absolutt du burde prøve deg på en strikket badedrakt:-)

  SvarSlett
 3. Åh, for en utrolig spennende skatt!
  Står det noe om strikkefasthet, kanskje? Kanskje det kan gi deg en pekepinn? Gleder meg til å se resten av skatten og å få sett noen resultater. :)

  SvarSlett
 4. Så heldig du var!! Kjempegøy å se på gamle mønster:-))

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...