10. mars 2013

Sitteunderlag

Da svigermor begynte å ta med seg et stort teppe hvor enn hun dro for å ha noe varmt å sitte på, fant jeg ut at noe måtte gjøres :) Da var det bare å finne frem strikkepinnene og sette i gang med å strikke og tove et sitteunderlag! Garn hadde jeg liggende fra "ventegaven" jeg fikk av Mannen i huset på julaften (en lang historie som kanskje kommer en annen gang).
Garnet var Cortina Soft fra Spar Kjøp i blått. Jeg brukte pinner 6, det står 8 på garnet, og la opp 80 masker. Jeg strikket til jeg var tom for garn, i alt 6 nøster. Da jeg var nesten ferdig, strikket jeg 10 masker for så å felle av 8 for å lage et hull til å kunne henge opp sitteunderlaget.  Resten av raden ble strikket som normalt og på tilbakeveien la jeg opp igjen de 8 maskene som ble felt av i forrige omgang. Jeg strikket ca 5 cm til over hullet.
Toving: 40 grader med Milo og sammen med et stort håndkle.
Jeg tovet underlaget 2 ganger for å få det så tett som jeg ønsket.
Mål før toving; ca 65 x 48
Mål etter toving: ca 46 x 36
 
Eldstemann ville straks ha et han også, så da er det bare å kjøpe mer garn og sette i gang. Resultatet kommer når det er ferdig :)

When my mother in law started to bring a large blanket wherever she went in order to have something warm to sit on, I decided to nit her something just as warm, but a lot smaller.  

Now my eldest son has decided that he wants one as well, so I better buy more yarn and get started...

3 kommentarer:

 1. Kjempefint og blått :)
  Nå skal nok svigermor bli varm i stumpen sin :)

  SvarSlett
 2. Flott farge på underlaget:) Det er kjekt å ha med seg eit slikt ut i kulden.

  SvarSlett
 3. Så fint sitteunderlag!! Kjempefin blåfarge!!
  Ha en fin dag!!
  Siri

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...