24. august 2012

To skohyller fra IKEA

Da vi først flyttet inn i huset vårt, fant vi to skohyller på IKEA som passet perfekt i yttergangen. Etter et par år, fant vi ut at vi heller ville ha skyvedørsgarderobe for å skjule det værste rotet og for at det skulle bli litt lysere i gangen. Da stod plutselig skohyllene i fare for å havne på søppeldynga...
 
I god gjenbruksånd, kom vi på å sette hyllene oppå hverandre, anfotes, og skru dem sammen. Det ble den perfekte hylle for guttenes biler og bøker! Slik ble den stående i et par år, uten særlig kjærlighet eller omsorg, inntil mor forbarmet seg over den i sommer...
 

Det hender at ting går litt fort når mor skal gjøre slike ting som dette, men denne gangen skulle det gjøres skikkelig. Først ble hylla båret ned i garasjen. Der fikk den en omgang med salmiakkvann, deretter sandpapir og til slutt en omgang til med vaskefilla for å få vekk pussestøv.

 
Etter en god tørk, bar det løs med malerkost og en liten, søt rulle. Ser du godt på bildet av malingslokket, vil du se at fargen heter SKITTEN - ikke særlig flatterende... Jeg velger å kalle den turkis. Det var i hvert fall det jeg ba om i butikken.
 
For å skåne både maling og gulv, motnerte vi på seks gummiknotter under.

 
Etter 2-3 strøk og flere dagers herding i garasjen, kom endelig hylla på plass igjen på gutterommet. Den turkise fargen står godt til den eplegrønne veggen.

 
Hylla var savnet og ble raskt tatt i bruk igjen.
 
Enn så lenge blir det nok hovedsakelig biler som kommer til å okkupere rommene i hylla, men siden vi nå venter ei lita tulle, kan den kanskje på sikt gjøres om til et dukkehus med tepper og tapet?
 
Skulle vi bli lei hylla, er den for sikkerhetsskyld malt med Drygolin husmaling, så da er det bare å flytte den utomhus :)
 
http://prettypegs.se/
 
Jeg falt for disse bena fra Pretty Pegs. Kanskje de kan være med på å friske opp hylla en gang i fremtiden?

1 kommentar:

  1. Takk for kommentar. Finfine hyller du har laga. Diggert den fargen. Og pretty pegs blir perfekt til. Gooood søndag! Signe

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...