7. oktober 2013

Rømmekake

Guttene og jeg bakte rømmekake i helga etter en heller heftig økt i Åpen Hall - et utrolig godt tilbud for barn i Bergen. Nesten hver søndag har flere idrettshaller i Bergensområdet åpent i tre timer der alle kan komme og drive fysisk aktivitet; sykkel, sparkesykkel, rulleskøyter, ribbevegger, slengtau, fotball, hockey, byggeklosser - you name it - og ikke minst; stor oppblåst "tjukkas"! Utrolig nok er det full aktivitet og få sammenstøt...
 
I hvert fall; guttene og Mor i Huset tok turen denne søndagen da det var øs, pøs regnvær (det er det nå også...). Da vi kom tilbake satte vi i gang med å bake rømmekake. Det er så utrolig enkelt, og det blir alltid godt! Den kan ikke stekes for mye, den blir aldri tørr :) Jeg varierer mellom å bruke røra til muffins, formkake eller vanlig rund kake. Vanligvis dobler eller tripler jeg røra slik at jeg kan lage litt av hvert. Denne helgen ble det dobbel røre og muffins og formkake.
Det var nok om helga, her kommer oppskriften:
 
RØMMEKAKE
3 egg
2 kopper sukker
=> blandes til eggedosis
 
2 kopper mel
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 kopp/beger rømme
=> blandes i eggedosisen
 
Røren helles i en 22cm/11/2 l form (formkakeformer/muffinsformer) og stekes ved 175 grader i ca. 45 minutter (ca 30 min for muffinsene). Den kan pyntes med melis eller annen glasur, men jeg har den som oftest "naturell" med rørte bær og krem eller is til.
 
Her skulle jeg selvfølgelig vist et flott dandert bilde med et stykke rømmekake med bær og krem, men det har jeg ikke, så da får dere et bilde av tekanna mi med kopp til som jeg kjøpte i København for en del år siden og som ofte kommer frem når det er grått og trist ute (som nå...). 
Vel bekomme! Håper det smaker.

3 kommentarer:

 1. Mmmm. alt blir godt med rømme :) Så flott tilbud de har i Bergen. Lurt for å få aktive barn selv om det regner også :)

  SvarSlett
 2. Der er rømmekaka, ja! Jeg ble jo så nysgjerrig da jeg så den på instagram. Dette må jeg prøve! :)

  SvarSlett
 3. Høres ut som en perfekt helg.
  Nydelig tekanne :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...