19. juni 2013

Sengehygge og undertøy

Kan jeg by på en langermet sengehygge og håndstrikket undertøy a la 1940? Ikke helt det du forventet da du leste overskriften? I "esken med det rare i" fant jeg, i tillegg til det andre jeg har vist, et par oppskrifter av særs interesse. Jeg hadde aldri hørt om Sengehygge i håndarbeidssammenheng, så jeg smålo litt da jeg så en langermet en... Da jeg fikk tenkt meg litt om kom jeg frem til at det er jo slettes ikke dumt å ha litt ekstra på seg (en langermet sengehygge???) en sen vinterkveld hvis sengelektyren er for spennende til å legge fra seg og temperaturen i rommet er under komforsonen.
Kan ikke si at strikket undertøy frister så mye, i hvert fall ikke med kløete gensere fra 70-80-tallet "friskt" i minnet... Når det er sagt, ser det unektelig flott ut, det håndstrikkede undertøyet, og ull underst en vinterdag, er og blir det beste. Heldigvis er det lenge til vinteren enda!
Jeg har tenkt å prøve meg på den langermete sengehyggen en gang, men tror jeg står over undertøyet, i hvert fall i denne omgang. Akkurat nå holder jeg på med et resteprosjekt; småsko og sokker til minsten. Deretter står en barnekjole for tur a la 1940. I tillegg til at jeg fikk symaskin til bursdagen og har diverse prosjekter på gang der, så blir jeg nok ikke akkurat arbeidsledig med det første :)
 
Ønsker dere alle en riktig fin junidag!1 kommentar:

  1. Lurer på hva de kalte det vi kaller sengehygge på den tiden. De pratet kanskje ikke om det i det hele tatt?

    Likevel: ser store fordeler med å ha noe langermet når krimboka blir litt vel spennende. :) Gleder meg til å se om det i løpet av senhøsten kommer et bilde eller to av sengehyggen din! :D

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...