9. september 2012

Meget enkel og god gelèkake

Da svigermor kom på besøk tidligere i uka, bestemte jeg meg for å lage en aldri så liten og enkel dessert. Hun hadde tidligere spurt etter oppskriften, så da tenkte jeg at det måtte være det rette å servere... Ingen ting er kjekkere enn å se at det man lager faller i smak :)

Ingredienser:
6 dl vann
2 pakker gelè - ikke hurtiggelè, farge/smak kan du velge selv etter hvilke bær/frukter du har i
400 gr bær - frosne eller friske (nok bær til at de dekker bunnen i kakeformen) Obs! Ikke kiwi
3 dl fløte

Fremgangsmåte:
1) Kok opp vannet og bland i begge pakkene med gelè
2) Sett til avkjøling
3) Dekk bunnen i en springform med folie og tett den på utsiden ved å tape rundt ringen
4) Ha bærene i formen så de dekker bunnen
5) Hell halvparten av gelèen over bærene
6) Sett i kjøleskap for at gelèen skal stivne (den stivner raskere hvis du bruker frosne bær)
 
 
 
7) Pisk fløten stiv
8) Bland resten av gelèen med fløten
 
 
9) Hell denne blandingen i formen når gelèen med bær har stivnet
 
 
10) Sett i kjøleskap for å stivne
11) Klipp opp tapen på utsiden av formen, skjær forsiktig langs innsiden og ta av ringen
12) Kaken hvelves opp ned på et kakefat, folien tas av og vips så er den klar til servering!
 

 
Vel bekomme!
Håper det smaker

3 kommentarer:

  1. Mmm,det så godt ut!! Har laget fromasj på den måten før,men smart med bær også!! Skal prøves :) ha en fortsatt fin kveld! Klem,Randi.

    SvarSlett
  2. Det så ut som en helt herlig kake. Kanskje det er noe til lørdagskvelden? :)

    SvarSlett
  3. Det er sjeldent det er rester igjen :) Håper det smaker!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...