Bunn:
- 400 gr Digestive kjeks
- 2 ss sukker
- 200 gr smør (flytende eller smeltet
=> knuses og blandes, presses ut i en paiform
Fyll:
- frø fra 2 vaniljestenger (eventuelt 1-2 teskjeer vaniljepulver)
- 250 gr Mascarpone ost (her kommer det italienske innslaget)
- 5-6 dl kremfløte
- 100-150 gr sukker
=> blandes og piskes luftig (ikke pisk for mye)
Smak til med saften fra 1/2 sitron, blandes forsiktig inn i kremen
Fyllet fordeles jevnt over kjeksbunnen og pyntes med bær, frukt, revet sjokolade, eller noe annet du måtte ha for hånden eller ha lyst på. Jeg brukte jordbær og blåbær denne gangen, men har pyntet med kiwi og hermetiserte mandarinbåter tidliger med samme suksess. I dag skal jeg pynte med bringebær og blåbær.
Jordbær og blåbær - nam, nam...
Bringebær og blåbær - minst like godt!
Jeg kan skrive under på at den er utsøkt, var så heldig å få forsyne meg med flere stykker :-)
SvarSlettÅ, nam :D
SvarSlettJeg har laget den til familie og venner. Utrolig god! Har fått mye skryt for den :) Takk for oppskriften!
SvarSlettPS! Har sagt til alle som har smakt den at det er din oppskrift ;)