19. september 2013

Når høstmørket senker seg...

 
...er det tid for å tenne lys - masse lys! Så hvorfor ikke lage noen lyslykter selv?

Jeg må innrømme det, jeg ser mye tv på kveldstid - helst krim - men det er mye annet som også står på. Jeg kan samtidig ikke se tv uten å ha et håndarbeid mellom hendene. Til tider er jeg usikker på om jeg holder på med håndarbeid for å se tv eller om jeg ser tv for å holde på med håndarbeid... Sannheten er vel en blanding - noen ganger det ene, andre ganger det andre. Hva har så dette å gjøre med høstmørket og lyslykter? Mørketid er lystid og tvtid, tvtid er håndarbeidtid - og lyslykter kan lages ved hjelp av håndarbeid (og en syltetøyglad familie).

Da jeg hadde gjor ferdig et større håndarbeid, var jeg på jakt etter noe som var mindre og som ikke ville ta særlig lang tid. Samtidig ville jeg prøve ut ulike strukturer, blant annet fletting som jeg ikke hadde prøvd før. Jeg var blitt fortalt flere ganger at fletting var veldig enkelt, men jeg trodde ikke helt på de som påstod det... Men denne typen fletting viste seg faktisk å være veldig enkelt :) Jeg hadde heller ikke lyst til å lage lapper for lappenes/strukturens skyld, jeg ønsket at det jeg laget skulle kunne brukes til noe. Heldigvis hadde jeg samlet sammen flere syltetøyglass med tanke på glassmaling. Det endte med at jeg tok frem rundpinnene og satte i gang. Resultatet ser dere under.

Perlestrikk - annenhver rett og vrang
I stedet for å gjøre omvendt på neste runde, valgte jeg å strikke to og to like runder.
Bred vrangbord - tre rette og tre vrange
Rutemønster - tre rette og tre vrange i fire omganger
Til slutt enkel fletting!
Og ny farge - det ble litt kjedelig kun med turkis...
 
Hvis noen drar kjensel på innholdet, så er det et gammelt innlegg som er resirkulert - rett og slett fordi jeg kom i skade for å trykke på et eller annet og vips! der var det borte fra bloggen... Men, det er høst, og det er tid for lys, så hvorfor ikke ta frem strikketøyet og lag lykter som kan lyse opp tilværelsen i den mørke tiden som nå står foran oss?

15. september 2013

En høstdag i fargenes og kreativitetens tegn

Da har virkelig høsten kommet! Dagen begynte kald og grå, men tørr, for så å gå over til forblåst, med regn som pisket mot ruten. Det fristet ikke så veldig å gå utenfor døra, og guttene nektet plent; de skulle ikke ut! De hadde ett (to?) ønske(r) for dagen, og det var å være inne sammen med mamma og pappa. Hvem kan vel si nei til det?! Da var det bare å ta på tenkehatten og finne felles aktiviteter for dagen - ikke akkurat Mannen i Husets ønskeaktiviteter, så det ble helst mor som deltok...
 
I går bakte vi Sugar Cookies (Shortbread???), men hadde ikke tid til å dekorere de. Så da gav første aktivitet seg selv :) Frem med kopper, poser, melis og konditorfarge:
Gutter i dyp konsentrasjon:
Det fargerike resultatet:
Etter at kakene var ferdigpyntet og smakt, fant vi frem fargeblyantene og motiver fra www.fargelegg.no
Skal si det gir ro i sjelen å svinge fargeblyanten over intrikate mønster...
Alle gode ting er tre, så frem med Hamasperlene! Vet ikke helt hvem som var mest engasjert; mor eller guttene? Det var i hvert fall mor som satt igjen da guttene gikk leie...
Dagen ble avsluttet med en god middag med granateplesalat til. Oppskriften kan dere finne i BoligLiv, Septemberutgaven (Nr 9/2013).
Ønsker dere en riktig flott, ny uke! Den blir travel for min del, men sånn er det vel å ha små i huset :)

11. september 2013

Needles - Made to give every Satisfaction...

Jeg hadde store planer om å vise dere noe annet enn skatter fra farmors kiste for en gangs skyld, men slik gikk det ikke denne gangen heller... Det er så mye som tar tiden vekk fra håndarbeid og søm - som familie og maleprosjekter. Kjekke ting begge to, men med det resultat at ingen ting blir ferdig, dessverre. Så her kommer et funn til: Selv synålene hadde finere innpakning før...
 
Hva med Prinsesse Victoria med gulløyne?
 Superior nåler fra Shul-Sons? Skulle tro de ikke var brukt...
Ask for National Needles - Made to give every Satisfaction (Say no more...)
Inni denne pakken fant jeg ei stor nål festet i sølvpapir - til brodering, vel og merke :)
 
Da prøver jeg igjen - og satser på at neste gang, ja, neste gang, da skal dere få se noe annet...
Ha en flott onsdag!

8. september 2013

Knappeskatt

Det var ikke bare strikkeoppskrifter, syblader og mønstere vi fant i sykisten til farmor - også en aldri så liten knappeskatt :) Da jeg var hjemme i sommerferien fikk jeg med meg både skoesker, trådesker, smykkeskrin og annet med diverse sysaker i. Det holder jeg nå på å sortere sånn smått om litt når jeg finner tid (eller prioriterer tid til det). Det var veldig spennende da disse kremmerhusene dukket opp: 
Det var, ikke uventet, ulike sorter knapper, men spennende var det likevel. Litt mer uventet var det at posen til høyre inneholdt farmor sine gamle brilleglass fra 70-80 tallet... Innfatning 135 kr og synsprøve til 25 kr :) 
Etter å ha åpnet kremmerhusene, så var det bare å sette i gang å sortere resten - i smykkeskrin, esker og poser:
Et lite utvalg:
Trykknapper og hemper var det også et godt utvalg av:
Hva med neonrosa striper på hvit bakgrunn???
Eller knapper fra Moderne Facon?
Det kommer mer fra farmors kiste i senere innlegg.
 
Ha en flott ny uke!

2. september 2013

Mote a la 1941

Følgetongen om alle skattene i farmors eske og moten på 40-tallet fortsetter... Jeg har aldri tenkt på min farmor som spesielt språksterk, men flere av bladene jeg fant er fra det store utland. Det var vel sånn da, som det er nå; mønster er mønster og søm er søm (muligens med enkelte unntak).
Neste ut er moten i 1942.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...