27. august 2012

Utfordring - Hverdag og/eller Fest?


I en Sving kom med den perfekte utfordring som jeg bare måtte hive meg på - med fare for å ødelegge mitt gode navn og rykte som pedimeter blant familie, venner og kjente... Utfordringen går ut på å vise hverdagen som den er i form av bilder og tekst, ikke som den gjerne skulle vært gjennom oppstilte bilder av interiør og pynt. Jeg tok meg en runde i huset, og under ser du resultatet...


 
Etter flere år med planer og snakk, har vi endelig fått oss et bibliotek/kontor. Tanken var at da kunne vi samle alle bøkene og få mer oversikt, men kan noen vennligst si meg hvor jeg finner den siste boka i Shardlake-serien???
(Tør jeg nevne at jeg har ei mor og ei søster som begge er bibliotekarer...)
 
Hvem er det forresten som har hatt putekrig i sovesofaen?! Sist jeg sjekket lå putene fint dandert i sofakroken, men det er visst en stund siden...
 
 
Besøk i går - oppvask i dag...
Hybelkaninene turde jeg ikke å ta bilde av, da de oppførte seg særs truende og knurret mot meg der de formerte seg i beste velgående under sofaen... For ikke å snakke om smulehavet under spisbordet...
 
Smykkekaos i skuffen; noen som har gode tips til hvordan man oppbevarer smykker, armbånd og øredobber på en oversiktelig måte - uten at det tar stor plass?
 
Hvor er buksa mi, hvor er skjorta mi,
hvor er munnspillet mitt med fire toner i?
Klesvasken tar aldri slutt - og går dessverre ikke sin vei heller...
 
Trøsten for oss alle får være teksten til siste bildet:
Du skal få en dag i mårå som rein og ubrukt står,
med blanke ark og fargestifter tel...
 
Håper dette er med på å gjøre hverdagen litt bedre for deg der ute - alle har ikke alt på stell med brettekanter og skinnende rene gulv til enhver tid! Når det er sagt, tror jeg at jeg får finne frem støvsuger og mopp, samt brette klær til den store gullmedaljen - kanskje jeg kan få rettet litt opp i mitt nå noe frynsete rykte... :)
 
Vil forresten også dele det flotte huset som plutselig en dag dukket opp på veggen ved siden av doen:
 
 

Bare så inderlig synd at vi ikke har bilde av minstemann da storebror hadde dynket han i eplejuice, melk, syltetøy, ketchup og fiskekaker... Kanskje ikke så rart at han har et noe anstrengt forhold til mat...


 24. august 2012

To skohyller fra IKEA

Da vi først flyttet inn i huset vårt, fant vi to skohyller på IKEA som passet perfekt i yttergangen. Etter et par år, fant vi ut at vi heller ville ha skyvedørsgarderobe for å skjule det værste rotet og for at det skulle bli litt lysere i gangen. Da stod plutselig skohyllene i fare for å havne på søppeldynga...
 
I god gjenbruksånd, kom vi på å sette hyllene oppå hverandre, anfotes, og skru dem sammen. Det ble den perfekte hylle for guttenes biler og bøker! Slik ble den stående i et par år, uten særlig kjærlighet eller omsorg, inntil mor forbarmet seg over den i sommer...
 

Det hender at ting går litt fort når mor skal gjøre slike ting som dette, men denne gangen skulle det gjøres skikkelig. Først ble hylla båret ned i garasjen. Der fikk den en omgang med salmiakkvann, deretter sandpapir og til slutt en omgang til med vaskefilla for å få vekk pussestøv.

 
Etter en god tørk, bar det løs med malerkost og en liten, søt rulle. Ser du godt på bildet av malingslokket, vil du se at fargen heter SKITTEN - ikke særlig flatterende... Jeg velger å kalle den turkis. Det var i hvert fall det jeg ba om i butikken.
 
For å skåne både maling og gulv, motnerte vi på seks gummiknotter under.

 
Etter 2-3 strøk og flere dagers herding i garasjen, kom endelig hylla på plass igjen på gutterommet. Den turkise fargen står godt til den eplegrønne veggen.

 
Hylla var savnet og ble raskt tatt i bruk igjen.
 
Enn så lenge blir det nok hovedsakelig biler som kommer til å okkupere rommene i hylla, men siden vi nå venter ei lita tulle, kan den kanskje på sikt gjøres om til et dukkehus med tepper og tapet?
 
Skulle vi bli lei hylla, er den for sikkerhetsskyld malt med Drygolin husmaling, så da er det bare å flytte den utomhus :)
 
http://prettypegs.se/
 
Jeg falt for disse bena fra Pretty Pegs. Kanskje de kan være med på å friske opp hylla en gang i fremtiden?

19. august 2012

Anne Taintor

Endelig kan Muscari tilby et utvalg av Anne Taintor sine humoristiske produkter (www.muscari.no). Dette er noe vi har sett frem til lenge... Bagasjelapper, pengepunger og (sminke)vesker i retro design og med humoristiske tekster - friske farger, gode motiver. Kvinner som nyter livet og som ikke bryr seg om datidens normer... Under ser du noen av motivene og produktene du kan finne hos Muscari.

  
Someone was going to have to set a bad example
I love not camping
The oven isn't the only thing I left turned on
Did somebody say "open bar"Hmmm... what can I buy today?
She had made yet another wise shopping decision
Screw the budget!
Good girls go to heaven... I just want to go shopping
Did somebody say "free gift with purchase"?
A penny saved, if you ask me, is just plain stupid
Old enough to know better... too young to give a rat's ass 
Guess where I'm tattooed
Born to be wild
You're never too old... to try something stupid


12. august 2012

Det er utrolig...

...hvor mye det er plass til i Envirosax sine lunsjvesker! For ikke å snakke om hva man kan bruke dem til. For tiden bruker jeg en av dem til mitt siste håndarbeid, som er et babyteppe til jenta vi venter i oktober. Det hakkes i ullgarn fra Nøstebarn - godt og mykt. Hakking er en utrolig enkel teknikk som jeg tilfeldigvis kom over en gang på midten av 90-tallet. Det gir en flott struktur og et lunt og godt resultat.


Copyright Envirosax

Lunsjveskene kommer i ulike fargekombinasjoner. Muscari kan tilby denne i rosa og gult, samt en i oransje og turkis med samme mønster, og en i turkis og lime med hvite prikker.


Hakking ser ut som tett strikk på baksiden, mens det kan minne mer om hekling på forsiden.


Det er et ganske stort teppe som får plass i veska.

6. august 2012

Annes italienske ostekake

Vi feiret minstemann i helga med besøk av familie og venner. Jeg trodde jeg hadde bakt mer enn nok med gelekake, muffins, brownies og ostekake, samt bokstavkjeks som er bursdagsbarnets favoritt, men så feil kan man ta :) Det var knapt en rest igjen... Bedre bevis på at kakene falt i smak finnes vel neppe?! Siden ostekaka gikk fort (og først), vil jeg dele oppskriften med dere. Kanskje dere lar dere friste til å bake en kjapp og enkel kake på en helt vanlig mandag?

Bunn:
- 400 gr Digestive kjeks
- 2 ss sukker
- 200 gr smør (flytende eller smeltet
=> knuses og blandes, presses ut i en paiform

Fyll:
- frø fra 2 vaniljestenger (eventuelt 1-2 teskjeer vaniljepulver)
- 250 gr Mascarpone ost (her kommer det italienske innslaget)
- 5-6 dl kremfløte
- 100-150 gr sukker
=> blandes og piskes luftig (ikke pisk for mye)
Smak til med saften fra 1/2 sitron, blandes forsiktig inn i kremen

Fyllet fordeles jevnt over kjeksbunnen og pyntes med bær, frukt, revet sjokolade, eller noe annet du måtte ha for hånden eller ha lyst på. Jeg brukte jordbær og blåbær denne gangen, men har pyntet med kiwi og hermetiserte mandarinbåter tidliger med samme suksess. I dag skal jeg pynte med bringebær og blåbær.

Jordbær og blåbær - nam, nam...Bringebær og blåbær - minst like godt!

2. august 2012

Prinser og Magnolia

Sitter her og ser ut på det grå sommerværet og drømmer meg vekk til bedre tider, for ikke å snakke om bedre vær(!), gjennom å se på sommerens feriebilder... Humøret steg flere hakk da jeg kom til disse bildene av Magnoliaen min med den sjarmerende frosken under. Mon tro om han blir til en prins om jeg kysser han...?


Magnoliaen ble kjøpt hos Plantasjen for et par år siden. Den trivdes ikke så godt det første året, men i år fikk den faktisk hele to blomster! Den er dessverre ikke så hardfør og jeg bor på en værutsatt plass, så den må passes godt på.


Frosken ble kjøpt hos Åhlens for mange år siden, men stod og støvet ned i et skap helt til guttene la stein rundt Magnoliatreet i sommer og den fikk et flott sted å være :)

1. august 2012

Smertefritt ved bagasjebåndet

Da viser kalenderen 1. august og ferien er over for mange av oss. Vi har blant annet en flott uke på Mallorca å se tilbake på. Ungene storkoste seg i sola og i bassenget, noe de nok kommer til å snakke mye om i månedene som kommer ettersom det blir mørkere og kaldere ute... Men det er leeenge til enda!

Feriereiser til sydligere strøk er som regel preget av positive opplevelser, men reisen til og fra kan by på utfordringer - i hvert fall med to aktive gutter på slep. Da er det greit å kunne gjøre selv den minste ting litt enklere, som å merke bagasjen slik at den er lett gjenkjennelig på bagasjebåndet. Vi fant koffertene våre med en gang med disse flotte bagasje-/adresselappene fra Wild & Wolf. De finnes også som passomslag hvis du vil at bagasje og pass skal matche :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...